Învățarea de la COVID-19, Transformarea serviciilor de sănătate”, primul forum virtual al IHF pentru liderii de spitale și asistență medicală, desfășurat online în perioada 4-5 noiembrie, a găzduit o delegație internațională din peste 56 de țări. Forumul virtual a fost un eveniment precursor al celui de-al 44-lea Congres Mondial al Spitalului din Barcelona.

Directorul executiv al IHF, dr. Eric de Roodenbeke, a declarat: „IHF a organizat acest eveniment dedicat concentrându-se asupra celor mai bune moduri de a valorifica inovațiile adoptate pentru a face față crizei pentru a accelera transformarea spitalelor. Există mai multe lecții cu privire la natura sistemelor de sănătate. Cu toate acestea, în toate cazurile, lecția numărul unu este necesitatea ca spitalele să fie agile. Pentru că, în timp ce această criză nu s-a încheiat, știm că va trebui să ne confruntăm cu o altă criză, dar următoarea nu va fi o replică a acesteia. ”

Peste 60 de experți din industrie din 30 de țări și-au împărtășit ideile, expertiza și experiențele într-o serie de discuții în plen și sesiuni concurente. Subiectele discutate în prima zi au evidențiat lecțiile și învățăturile cheie din pandemie. În timp ce subiectele din a doua zi s-au concentrat pe transformarea serviciilor de sănătate în noul normal.

Forumul a servit ca o oportunitate online unică de a interacționa cu comunitatea internațională sau cu serviciile de sănătate pentru a se uni în scopul sprijinirii reciproce în această pandemie și pentru a împărtăși și a discuta despre experiențe, provocări, perspective și soluții.
ro_RORO